Ligging Datça


Begin Villa Datça Datça en omgeving Ligging Datça Prijzen en beschikbaarheid Contact Links

Op ongeveer  65 kilometer afstand van de badplaats Marmaris, ligt het rustige vissersdorpje Datça dat ongeveer 8000 inwoners  telt. Datça ligt op een schiereiland en is omgeven door natuur. De ligging is uniek: Ten noorden van het schiereiland bevindt zich de Egeïsche Zee en ten  Zuiden van het eiland bevindt zich de Middellandse Zee. Vanaf het schiereiland heeft u een panoramisch uitzicht op de Griekse eilanden Kos, Simi en Rhodos. Doordat Datça net even wat verder van de luchthaven ligt dan andere plaatsen als Marmaris, is het nog niet bekend bij de (Nederlandse) toeristen. U zult het plaatsje dan ook niet vinden in de bekende vakantiebrochures. Hierdoor kunt u in Datça nog genieten van het "echte" Turkije. Meer informatie vindt u onder het kopje "Datça en omgeving".

De luchthaven Dalaman ligt op 165 kilometer afstand. In de maanden april t/m oktober wordt hierop gevlogen vanaf verschillende plaatsen (ook Eelde en Eindhoven). Vanaf de luchthaven kunt u heel goedkoop de bus nemen (touringcarbussen), maar u kunt ook de taxi nemen of een auto huren. Bij boeking krijgt u uitgebreide informatie over hoe dit precies in zijn werk gaat en als u een auto gaat huren, krijgt u natuurlijk een duidelijke routebeschrijving. In het winterseizoen kunt u alleen op Dalaman vliegen met een tussenstop op een andere Turkse luchthaven

Als alternatief kunt u ook vliegen op de luchthaven van Izmir. Vliegtickets naar Izmir zijn over het algemeen goedkoper dan vliegtickets naar Dalaman. De afstand naar Datça is dan echter wel groter ( 350 kilometer) .